Centrul de știri
prima pagina > Centrul de știri > știri din industrie

Centrul de știri

Care sunt pașii principali în testarea tensiunii cablului?
2023-11-30 09:56:44

Testul de tensiune a cablului acoperă în principal măsurarea densității liniare, a lungimii de întindere, a lungimii împletiturii, a alungirii și a rezistenței la rupere. Principalele sunt măsurarea alungirii și rezistenței la rupere. Alungirea se referă la creșterea lungimii atunci când tensiunea cablului crește de la valoarea inițială (pretensionată) la 50% din rezistența minimă nominală la rupere a cablului.


Rezistența la rupere se referă la sarcina mare necesară atunci când un cablu este solicitat treptat până când se rupe. Când cablul atinge o sarcină mare, se va confrunta cu consecințele grave ale ruperii cablului. Prin urmare, utilizatorul cablului trebuie să fie clar cu privire la tipul, lungimea, dimensiunea, sarcina sigură și rezistența la rupere a cablului utilizat.


Etapele principale ale testării tensiunii cablului


1. Fără o tensiune semnificativă (nu mai mult de 20% din forța pretensionată), așezați cablul eșantionului drept pe o suprafață plană, măsurați lungimea acestuia și faceți două semne „w” așa cum se arată în imaginea de mai sus (cele două semne sunt identice cu cablul de testare). Punctul de mijloc al cablului de probă este simetric, iar distanța dintre cele două puncte este de 500 mm).


2. În funcție de tipul de mașină de încercare la tracțiune, fixați butonierele la ambele capete ale cablului de probă și faceți două semne „r” așa cum se arată în imaginea de mai sus (ca interval de probă, distanța dintre cele două puncte este de 2m). Când întreruperea are loc în acest interval Timpul intern este considerat normal. Distanța de la fiecare marcaj „r” până la capătul închis este de 200 mm-250 mm.


3. În funcție de tipul de cablu, aplicați pretensionarea specificată pe cablul eșantionului și măsurați distanța dintre cele două „w” (pretensionarea se bazează pe standardele naționale). Distanța este reprezentată de L2 și unitatea este mm.


4. Măsurarea alungirii: Creșteți treptat tensiunea prin întinderea uniformă a mașinii de încercare la tracțiune. Când tensiunea atinge 50% din rezistența minimă la rupere a frânghiei, măsurați distanța dintre cele două „w”. Distanța este reprezentată de L3, iar unitatea este mm. .


Formula de măsurare a alungirii (E): E=[(L3-L2)/L2]*100%


5. Măsurarea rezistenței la rupere: În funcție de diferite materiale și diferite dimensiuni ale cablurilor, rezistența la rupere este temporar setată la „N”.


① Pre-întindere o dată la sarcină 10%*N, ② Pre-întindere la sarcină 20%*N de 3 ori, ③ Pre-întindere de 2 ori la sarcină 30%*N. Există două situații în care frânghia poate fi ruptă:


① Dacă se rupe de la r la r, rezistența la rupere este valoarea afișată pe mașina de încercare la tracțiune în acest moment, care este reprezentată de Fc;


② Dacă se rupe de la r la capătul închis al cablului, rezistența la rupere este Fc/0,9.


Sfaturi: Butoniera trebuie menținută la nivel cu cablul. În timpul testului de rezistență la rupere, frânghia ar trebui să se rupă de la „r” la „r”. Dacă se rupe în alte părți, butoniera nu este îmbinată corect.


CONTACT INFORMATII

  • Abordare:

    No.8 Chengnan road, parcul industrial chengnan, județul Baoying, Jiangsu China

  • E-mail:

    E-mail1:vanzer@xcrope.com  Vanzer Tao
    E-mail2:sales@xcrope.com    Wang Peng
    E-mail3:grace@xcrope.com    Grace Li
    E-mail4:info@xcrope.com       David Cheng

  • Telefon companie:

    +86-514-88253368

  • Departamentul de vanzari in strainatate:

    +86-514-88302931

HARTA SITE-ULUI

facebook2.png google-plus-square.png Twitter.png

Drepturi de autor de © Jiangsu Xiangchuan Rope Technology Co., Ltd. | Toate drepturile rezervate

HARTA SITE-ULUI

Produs de Yicheng Network